U bevindt zich op: Home Nieuws overzicht Nieuwsberichten 10 Algemene Rekenkamer onderzoekt investeringen in kwaliteit hoger onderwijs

Algemene Rekenkamer onderzoekt investeringen in kwaliteit hoger onderwijs

De Algemene Rekenkamer gaat onderzoek doen naar investeringen in de kwaliteit van het hoger onderwijs in de jaren 2015 – 2017.

Het gaat om 200 miljoen euro per jaar die de hogeronderwijsinstellingen hebben toegezegd te investeren. Het onderzoek richt zich op de vraag of dit daadwerkelijk is gebeurd en of het geld is besteed aan zaken die de kwaliteit van het onderwijs naar verwachting verbeteren.

Bij het onderzoek worden ook de medezeggenschapsraden van de onderwijsinstellingen betrokken. Die hebben namelijk vanaf de begroting 2016 het recht gekregen om mee te beslissen over de inzet van de investeringen. De inzet van oud-leden van medezeggenschapsraden bij de uitvoering van het onderzoek – onder begeleiding en verantwoordelijkheid van de Algemene Rekenkamer – is nieuw.

Meer informatie

 

Volledige versie