U bevindt zich op: Home Nieuws overzicht Nieuwsberichten 12 Algemene Rekenkamer benoemt Philippe Raets als nieuw lid Audit Committee

Algemene Rekenkamer benoemt Philippe Raets als nieuw lid Audit Committee

De heer drs. Ph.F.M. (Philippe) Raets, gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Rotterdam is met ingang van 1 januari 2017 benoemd tot lid van het audit committee van de Algemene Rekenkamer.

Philippe Raets (1959) heeft een brede ervaring opgedaan bij de rijksoverheid, gemeenten en onderwijsinstellingen. Hij heeft zich in verschillende functies gericht op het verbeteren van de bedrijfsvoering in grote organisaties, het leiden van veranderingstrajecten en het bijdragen aan de kwaliteit van de overheid. Zo was hij als plaatsvervangend secretaris-generaal verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Vanuit Het Expertisecentrum heeft hij als principal consultant vervolgens verschillende opdrachten in de publieke sector uitgevoerd, waaronder bij de gemeente Den Haag en de Amarantis-Onderwijsgroep. Sinds 2012 is hij gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Rotterdam.  Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van de Open Universiteit.

Philippe Raets volgt Boudewijn Dessing op, die zes jaar lang een zeer gewaardeerd lid was van ons audit committee en de maximale zittingstermijn heeft bereikt.

 

Volledige versie