U bevindt zich op: Home Nieuws overzicht Nieuwsberichten 12 Eerste Stuiveling Open Data Award voor energiebesparende HuisScan

Eerste Stuiveling Open Data Award voor energiebesparende HuisScan

De eerste Stuiveling Open Data Award is gewonnen door Bleeve. Dit innovatieve bedrijf ontwikkelde de ‘HuisScan’, die bewoners inzicht geeft wat zij het best kunnen doen om energie te besparen in hun woning

De scan wordt gemaakt met behulp van open data. Op basis van postcode en huisnummer brengt de HuisScan het type woning, het verwachte  gemiddelde energieverbruik, de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen in kaart. In combinatie met gegevens die de bewoner zelf invult wordt een beeld van de woning opgebouwd, waarbij duidelijk wordt welke kansen er liggen om energie te besparen. Het bedrijf ontving de prijs van 20.000 euro, vernoemd naar de oud-president van de Algemene Rekenkamer Saskia Stuiveling, uit handen van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De huidige president van de Algemene Rekenkamer Arno Visser zat in de jury.

Meer informatie

 

Volledige versie