U bevindt zich op: Home Nieuws overzicht Nieuwsberichten 02 Grondwetwandeling met quiz toe

Grondwetwandeling met quiz toe

De Algemene Rekenkamer staat de komende editie van de Grondwetdag, zaterdag 25 maart, in de schijnwerpers. Op die dag is de Algemene Rekenkamer eindpunt van speciale Grondwetwandelingen rond het Binnenhof in Den Haag.

Prominenten uit de politiek en het openbaar bestuur zijn gids tijdens deze wandelingen van een uur. Zij doen dat samen met gidsen van ProDemos, het voorlichtingsinstituut voor democratie en rechtsstaat. Per wandeling kunnen er circa 25 mensen mee.

Bij de Algemene Rekenkamer aan het Lange Voorhout  is tijd om even uit te blazen en de (wellicht net opgedane) kennis over de Grondwet en de Algemene Rekenkamer te testen. De wandelaars kunnen daar een quiz doen.

Francine Giskes als gids

Lid van het college van de Algemene Rekenkamer Francine Giskes  gaat voor op de eerste wandeling, die om 11 uur vertrekt vanaf het bezoekerscentrum van ProDemos aan de Hofweg 1h in Den Haag. Inschrijven voor deze wandeling kan op de website van Prodemos.

Aansluitend zijn er nog vier à vijf wandelingen gepland.

Meer informatie

Zie voor meer informatie www.prodemos.nl.

 

Volledige versie