U bevindt zich op: Home Over de Algemene Rekenkamer Visualisaties

De Algemene Rekenkamer gevisualiseerd

De Algemene Rekenkamer viert dit jaar haar 200-jarig bestaan. Traditiegetrouw hoort bij de viering van een jubileum het terugkijken op de achterliggende jaren. Wij hebben aan studenten design office van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag gevraagd om onze geschiedenis en plaats in de maatschappij te visualiseren. Het resultaat hiervan: een aantal innovatieve en creatieve producten. Vier producten zijn in de prijzen gevallen.

Eerste prijs: Paperworld

De eerste prijs is gewonnen door de studenten die Paperworld hebben gemaakt; een creatief en innovatief product. De studenten hebben de rapporten van de Algemene Rekenkamer als vertrekpunt genomen voor een 3D-spel. Spelers komen in Paperworld langs een aantal belangrijke en aansprekende momenten uit de geschiedenis van de Algemene Rekenkamer.

Viktorija Liaudanskaite, Ditmar van Dam, Edgar Savisaar

Paperworld

Let op: Voor deze visualisatie is een moderne browser (Firefox, Chrome) vereist. Als u deze visualisatie wilt bekijken wordt u gevraagd om een plugin te installeren (de Unity Web Player, 1 Mb)

Omhoog

Tweede prijs: Step into the Court of Audit

De tweede prijs is toegekend aan de studenten die Step in to the Court of Audit hebben gemaakt. Zij hebben zich laten inspireren door de architectuur en kleuren van het gebouw van de Algemene Rekenkamer. Het eindproduct is een website met korte, bondige informatie over de Algemene Rekenkamer.

Annalisa van den Bergh, Jonatan van der Horst, Amaya Hagelaar
Step into the Court of Audit

Let op: Voor deze visualisatie is een moderne browser (Firefox, Chrome) vereist.

Omhoog

Gedeelde derde  prijs: Visual diary

De gedeelde derde prijs is gewonnen door de studenten, die Visual diary hebben gemaakt. Deze studenten hebben een tijdlijn gemaakt, met daarop een aantal historische feiten van de Algemene Rekenkamer. Zo laten zij de belangrijkste fasen in de geschiedenis van de Algemene Rekenkamer zien.

Viktoriya Shydlouskaya, Christina Yarashevich

Visual diary

Omhoog

Gedeelde derde  prijs: Counting on the Court

Wat doet de Algemene Rekenkamer eigenlijk? De studenten die Counting on the Court hebben gemaakt, stelden vast dat veel mensen dat eigenlijk niet weten. Maar, als je er wat beter naar kijkt, zie je dat je op de Algemene Rekenkamer kan rekenen! In deze visualisatie laten ze de waarden van de Algemene Rekenkamer zien. Zij hebben daarmee de gedeelde derde prijs gewonnen.

Vera van de Seyp, Caitlin Berner, Janne van Hooff

Couting on the court

Bekijk deze video op YouTube.

Omhoog

Bijzondere vermelding: het Auditpoint

Een bijzondere vermelding is uitgegaan naar de makers van het Auditpoint. Dit is een fysiek product, in tegenstelling tot de digitale producten van de vier prijswinnaars. Het Auditpoint zoekt op Twitter naar berichten die zowel voor de samenleving, als de Algemene Rekenkamer van belang zijn en print deze uit. Zo laten de studenten zien, dat de Algemene Rekenkamer continu haar omgeving monitort.

Tomas Komen, Gábor Kerekes, Erik van der Veen

Auditpoint

 

Omhoog
 

Volledige versie