U bevindt zich op: Home Over de Algemene Rekenkamer Werken bij

Werken bij de Algemene Rekenkamer

Bijdragen aan goed openbaar bestuur

De Algemene Rekenkamer wil bijdragen aan een verbetering van het openbaar bestuur. Dat doen we door te controleren of het Rijk geld uitgeeft en beleid uitvoert zoals het de bedoeling is. Maar we doen meer dan controleren. We beoordelen ook of het geld dat het Rijk besteedt tot de beoogde resultaten leidt.

Werken aan maatschappelijke onderwerpen

Of je nu een financieel econoom bent of een sociaal wetenschapper, een secretaresse of een beleidsmedewerker, werknemers bij de Algemene Rekenkamer zijn altijd direct betrokken bij actuele maatschappelijke onderwerpen. Als je bij de Algemene Rekenkamer komt werken als onderzoeker, dan werk je in een team dat onafhankelijk onderzoek doet op verschillende terreinen van het regeringsbeleid. Voorbeelden daarvan zijn zorg, onderwijs, kunst, landbouw, milieu, defensie en Europa.

Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

De Algemene Rekenkamer biedt haar medewerkers veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Alle nieuwe werknemers doen mee aan een uitgebreid introductieprogramma. Verder bieden we kennismodules voor specifieke functies aan. Medewerkers krijgen alle ruimte om elders in de organisatie ervaring op te doen. Ze hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om mee te doen aan een Rekenkamerbreed project in binnen- of buitenland. Voor oud-medewerkers organiseert de Algemene Rekenkamer jaarlijks een alumnibijeenkomst.

Dienstverband en arbeidsvoorwaarden

Rekenkamermedewerkers zijn rijksambtenaren met de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden.

 
 

Volledige versie