U bevindt zich op: Home Wat waren in 2016 onze samenwerkingsprojecten?

Wat waren in 2016 onze samenwerkingsprojecten?

In 2016 hebben we verschillende langdurige, institutionele samenwerkingsverbanden met collega-rekenkamers voortgezet en een aantal projecten met succes afgerond. Zo waren er samenwerkingsprojecten met collega-rekenkamers in onder meer Irak, Koeweit, Tanzania en Kosovo. Ook is een nieuw vijfjarig samenwerkingsprogramma in de Arabische regio opgestart.

Onderzoek Tanzaniaanse rekenkamer naar olie- en gaswinning

In de afgelopen jaren zijn in Tanzania grote gasvelden ontdekt. De rekenkamer in Tanzania heeft in maart 2016 vier rapporten uitgebracht over de olie- en gaswinning in het land, met daarin zeer kritische bevindingen over onder meer milieueffecten, kennismanagement en beheer van geologisch materiaal. Deze rapporten zijn tot stand gekomen in samenwerking met onderzoekers van de Algemene Rekenkamer.

Nationale samenwerking

Ook binnen Nederland hechten we grote waarde aan samenwerking met andere rekenkamers en rekenkamercommissies. Ook wisselen we geregeld contacten uit met de algemene rekenkamers van de andere delen van het Koninkrijk: Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Spotdag

In 2016 was de eerste ‘Spotdag’, een dag waarop verschillende lokale rekenkamers, een provinciale rekenkamer en de Algemene Rekenkamer de handen ineen hebben geslagen om gezamenlijk onderzoek te doen. Op verschillende plaatsen in Nederland hebben we mensen op straat geïnterviewd en gevraagd naar de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van digitale dienstverlening. De uitkomsten van deze samenwerkingsdag zijn gepresenteerd in een factsheet. Ook hebben verschillende lokale rekenkamers de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd aan hun gemeenteraden.

Meer informatie over onze internationale en nationale samenwerkingsprojecten leest u in hoofdstuk 8 van ons Verslag 2016.

Langdurige institutionele samenwerking en overige samenwerkingsprojecten

 

Samenwerkingsprojecten 2016 

 

Volledige versie