Algemene Rekenkamer publiceert online cursus over integriteit in publieke sector

IntoSAINT voor Rekenkamers (SAIs) of SAINT voor Publieke Sector Organisaties (PSO's) is een waardevolle methode om integriteit binnen de eigen organisatie te beoordelen en vergroten.

Integriteit is een cruciaal element van goed bestuur en draagt bij aan het vertrouwen van burgers in publieke instellingen. In deze online cursus leer je meer over integriteit en hoe je IntoSAINT of SAINT kunt toepassen.

IntoSAINT of SAINT bestaat uit een workshop van 2 of 3 dagen, geleid door 2 gecertificeerde moderators van buiten de Algemene Rekenkamer. Tijdens de workshop worden enerzijds de kwetsbaarheden en risico’s op het gebied van integriteit geïdentificeerd en anderzijds de maatregelen om weerbaarheid te vergroten. Op die manier kan de workshop een kloof blootleggen, waarna de deelnemers aanbevelingen formuleren om deze te dichten en integriteit binnen hun organisatie te versterken. De focus van IntoSAINT of SAINT is vooral gericht op het voorkomen van corruptie binnen een organisatie, met minder nadruk op het bestrijden ervan.

Praktische informatie over de online cursus

  • De cursus is gratis en zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar.
  • De cursus is ingedeeld in 3 modules, met een totale doorlooptijd van zo’n 1,5 à 2 uur. Na afloop krijgt de deelnemer een digitaal bewijs van deelname.

Toegang tot de online cursus

De cursus wordt aangeboden via het e-learning platform van AFROSAI-E, een regionale koepelorganisatie van rekenkamers.

Stap 1: Ga naar www.afrosai-e-learning.com

Stap 2:
Voor nieuwe gebruikers - registreer jezelf. Je ontvangt vervolgens een registratiebevestiging, waarna je kunt inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.
Voor bestaande gebruikers van het AFROSAI-platform - log in met je gebruikersnaam en wachtwoord

Stap 3: Scrol op de homepage naar beneden en klik op “Leadership and Organisational Development”. Selecteer “IntoSAINT 2024” in de gewenste taal.

Stap 4: Je kunt de Moodle app downloaden via de App Store of Google Play om de cursus offline op een mobiele device te volgen.